perjantai 28. marraskuuta 2014

23s Jane Austen blokki, Romanssit kesken

Tämän viikon aikaansaannos on tämä, laskujeni mukaan 23s Jane Austen blokki. Itse blokkien ompelu ei kestä kauaa, mutta kangasvalinnat.... varsinkin kun nyt illat on tosi pimeitä ja lamput aina vähän vääristävät sävyjä. tässä blokissa onnistuin mielestäni hyvin. Kontrasti on selkeä.

Aloitin myös joululahjapajani. Minulla tekeillä Romanssi nimiset sukat Roosanauha sukkalangoista. (Ostin paketin sieltä Korson käsityökeskuksesta) . Ohjeen löydät täältä. Lahjansaaja on vielä auki, riippuu siitä minkäkokoiset sukat ovat valmiina. Huomaan että neulon aika tiukkaa.



tiistai 25. marraskuuta 2014

Timanttinen hirsimökkiblokki

Tarkkakatseinen lukijani varmaan huomasi että ensimmäisessä hirsimökkiblokissani oli virhe. Siksi päätin sitten kokeilla toisenlaista mallia. Tämä on diamond log cabin blokki, joka leikataan viivainta apuna käyttäen. Alkusalmiakki on 8 cm kaitaleesta leikattu 60 asteen kulmalla. sitten vaan sarjatyönä reunoja lisäämään. tuli aika kivan näköinen. tarkoituksenani on ommella timantit yhteen ja vielä laittaa yhdet timantit ulkoreunohin.


torstai 20. marraskuuta 2014

paluu Dear Janeihin

Pääsin taas eilen illalla mukaan Dear Jane tunnilleni. ja nämä kaksi pikkublokkia tuli valmiiksi. Alimmaisen ompelu oli vähän haastavampaa. Aliompelu tosin helpottaa huimasti monissa blokeissa, kuten tässäkin.

Viikonloppuna pitäisi alkaa  pikkuhiljaa tekemään joululahjajuttuja.

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Hirsimökkikurssilla

hieman nyt naurattaa. Pitää oikein ilmoittautua kurssille, missä esitellään toinen toisistaan hienompia malleja ja variaatioita hirsimökistä. Arvaa mihin lopulta päädyn ? ihan tavalliseen hirsimökkiin, josta teen joululiinan (työkavereita jo varoitin että tulen kauppaamaan sen heille mikäli valmistuu jouluksi).

Opettaja oli nähnyt paljon vaivaa ja tehnyt paljon malliblokkeja. Itselle tuotti päänvaivaa valita mitä kankaita ottaa mukaan. Lopuksi päädyin näihin kesälomaostoksiini. Kurssi kestää viisi maanantai-iltaa, joten kovin isoa työtä en viitsinyt valita.

Lopuksi vielä pilkahdus Kotihiirien joulusta.

perjantai 7. marraskuuta 2014

Messusomiste

Päätin jo aiemmin syksyllä etten tänä syksynä tekisi yhtään uutta messusomistetta. No kuinkas sitten kävi. Muistin että olin kesällä Norjasta ostanut näitä AnnaKan kaavoja ja päädyin ompelelmaan tätä kaitaliinaa. Valmis minun versioni on sitten nähtävillä osastolla C221.

Viimeisin Jane Austen blokki. Vähän on ollut kaikenlaista etten ole ehtinyt enempiä tekemään ja viimeviikolla oli käsikin niin kipeä että piti pitää taukoa.
Hyvää isänpäivää !