torstai 30. tammikuuta 2014

Kaleidoskoopin salaisuus


3 tuntia tilkkuilua ja tuloksena tasan yksi blokki, kaleidoskooppi 2 Dear Janesta.  Blokin salaisuus on se että siinä tehdään ensin kaksi identtistä hyrräblokkia. Sitten blokit laitetaan päällekäin "vinoon".  Alla olevasta kuvasta näet että toinen on siellä 90 asteen kulmassa piilossa.  Blokit harsitaan ( kyllä luit oikein) yhteen ja päälle silitetään freezer paperista tehty applikaatio malli.  Keskeltä sitten leikataan keskuspois ja ns alikkeena ommellaan reunat.  Pienet salmiakit tehdään applikoiden ihan lopuksi kun keskuspalaan on yhdistetty kolmiot.




torstai 23. tammikuuta 2014

Kaleidoskooppi ja lumipallo

Eli Dear Jane blokkeja on taas vaihteeksi valmistunut. Sydämet applikoin jo viimeviikolla valmiiksi, kun jouduin olemaan poissa varsinaiselta tunnilta.



Kaleidoskooppi näyttää vaikealta muttei ole sitä oikeasti. Alussa tehdään 2 identtistä "hyrrä" blokkia jotka laitetaan vinoon päällekäin ja päällimmäinen leikataan alikkeeksi.
Edelleen mainostan että Dear Jane tunneilla on tilaa halukkaille.


Lopuksi toive että pakkaset lauhtuisivat. En vieläkään ole oikein sulanut viimeviikonlopusta vaan palelen kun vaan ajattelinkin ulos menemistä. Ja Rikuahan täytyy ulkoiluttaa..

tiistai 21. tammikuuta 2014

Ensiluokkainen mahdollisuus

Nyt sinulla on ensiluokkainen mahdollisuus kokea Päivölä ja sen talviolosuhteet :) Helmikuun alussa siellä on toinen talviviikonloppukurssi, teemana pikatekniikat. Itse en ole menossa kun vasta olin.

Kiitos kaikille edellisen postauksen kommentoijille. luulen ettei edes konjamiini ei olisi auttanut paleluun tai sitten sitä olisi pitänyt nauttia sen verran runsaasti ettei ompelusta olisi enää tullut mitään.

Huomenna aloitan taas Dear Jane urakkani.


maanantai 20. tammikuuta 2014

Arctic quilting

Alias palelimme Päivölässä siihen malliin että ihan sama jos olisimme olleet ulkosalla tilkkuilemassa.
Piti pukea kaikki vaatteet ylle jotta tarkeni. Palelusta huolimatta jotain sain aikaiseksikin viikonlopun kurssilla.
Ensin tein tätä käsilaukkua. Malli on kirjasta Käsilaukku - ja merkitty vain keskivaikeaksi. Minusta tämä oli työläs ja vaikea tehdä mutta flunssasta huolimatta sain sen valmiiksi.  Tänne mahtuu useampikin tavara poikineen. Kangas oli löytö Nizzasta missä lomailimme kesällä.
Isoista kasseista on aina pulaa. Tai jos sellainen taloudestani löytyy, se on jo täynnä tavaraa. Niinpä tein uuden ison kassin. Tämä kangas puolestaan löytyi Porvoosta, Alestalon kangaskaupasta. 


Kolmas laukku jäi kesken, kuvaan sen sitten kun se on valmis. Kiitos kaikille kurssikavereille kivasta seurasta. Toivottavasti ette saaneet flunssaani. 


tiistai 14. tammikuuta 2014

Uusi kausi

viime ajat olen iltaisin neulonut hartiahuivia ja olen lähes loppusuoralla. Niska ja hartiat kiittävät :) Laitan kuvan kunhan saan valmiiksi. Nyt näyttää vain epämääräiseltä mytyltä. Aikuisopistojen tunnit alkava tällä viikolla. tänään vaateompelu ja huomenna Dear Jane. Viikonlopuksikin on kivaa tiedossa, Päivölän laukkukurssi. Olenkin viimepäivät pähkäillyt mitä ompelisi ja mistä kankaista. Tässä vielä kuva yhdestä joululahjasta, jonka tein ystävälle. Malli oli saksalaisesta kirjasta Glanzstunden - tai sinnepäin.

perjantai 3. tammikuuta 2014

Perinnättärien edellinen salaisuustyö

Maarit julkaisi jo Perinnättärien ensimmäiset uuden salaisuustyön blokit. Aivan söpöisiä pieniä blokkeja johon voi upottaa kaikki herttaiset kankaat joita ei ole raskinyt heittäää pois. Ennenkuin annan luvan itselleni aloittaa uusi ikuisuustyö, päätin että teen edes jotain vanhaa pois käsistä. (lue = pois pöydiltä lojumasta). Sainkin aikaiseksi yhden blokin valmiiksi ja leikattua seuraavan palat.
Värien kanssa olen ihan pulassa sillä kankaat ovat hollantilaisa puuvilla-sintsejä. laatikkossa oli 30 kpl 20*20 cm palaa ja värit varsin hauskat. Pidän peukkuja että kankaat riittävät koko salaisuus työhön. Tässä vielä se leikattu blokki.